В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог не припиняє спроб вогневого і інформаційного тиску на місцеве населення

4 месяца назад 0

Окупант здійснив 23 штурми на лівобережжі Дніпра, потужно розганяв дезінформацію про знищення систем протиповітряної оборони і сучасних винищувачів на Одещині.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Зазнавши значних втрат, як бойових на лінії зіткнення, так і репутаційних в інформпросторі, противник змушений був повернутися до попередніх позицій.

Окупанти продовжують аеророзвідку, розгортання нових спостережних постів замість знищених, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують реактивні системи залпового вогню та використовують дрони різного типу по мирному населенню Херсонщини та прибережних громад Миколаївщини.Протягом минулої бойової доби противник наніс 9 артилерійських обстрілів. Гатив 3 рази по місту Херсон. Також були обстріляні Чорнобаївка, Тягинка, Комишани, Білозерка на Херсонщині, Очаків та акваторія Дніпро-Бузького лиману на Миколаївщині.

Внаслідок ворожого вогневого впливу 1 цивільна особа загинула та 2 поранено. Пошкоджено територію заводу, багатоповерхівку, більше десятка приватних будинків, цивільний автомобіль, газогін, високовольтну лінію електропостачання та прилеглі лінії теплопостачання.

Окупанти продовжують терор цивільного населення дроновими атаками. Минулої доби застосували FPV-дрони, ударний БпЛА типу «Ланцет» та дрони різних модифікацій із уражаючими функціями.Зафіксовано 6 таких ударів та 1 скид осколкового боєприпасу по населених пунктах Саблуківка та Новоберислав Херсонської області. Люди не ушкоджені.

Корабельне угруповання ворожого недофлоту разом із ракетоносіями згорнуто і в повному складі заведено до пунктів базування. У морі не вщухає потужний шторм. Контрбатарейна боротьба триває: наші підрозділи стійко тримають оборону, наносять вогневе ураження по місцях дислокації ворога, їх вогневих позиціях і тилах.За минулу добу отримали підтвердженні, що ворогів на лівому березі стало менше на:
— 4 окупанти;
— 1 танк;
— 4 гармати;
— 1 міномет;
— 11 одиниць авто-бронетехніки.

Знищено 3 спостережні пункти. Дорозвідка триває.