Вбив за зауваження — справа херсонця Віктора Кузьменка призначена до судового розгляду

2 месяца назад 0

За вбивство пенсіонера, який попросив не смітити, у Херсоні судитимуть місцевого жителя Віктора Кузьменка. Розгляд справи призначено на 12 березня.

Ця інформація оприлюднена в  та на сайті Судової влади України.

За справи, подія сталася минулого року, 26 червня, в парку Слави неподалік від перехрестя вулиць Дружби та Гімназичної. Поблизу того місця розташовані  магазин та кав’ярня. Влітку в кав’ярні частенько збираються місцеві жителі — випити кави, пива, обговорити останні новини й події, та й просто відпочити у колі знайомих.

Іноді заходив і пан Микола*. Місцеві відгукуються про нього як про добру, спокійну та врівноважену людину. Чоловік майже не вживав алкоголю, а якщо й випивав, то поводився адекватно. От і того дня пан Микола взяв лише пляшку пива, хоча просидів у кав’ярні за розмовами десь з 11 до 16 години.

А по обіді на лавці у парку Слави навпроти магазину розмістилися два незнайомці. Один, у блакитній сорочці, пив пиво, інший, у темній футболці, — горілку. Чоловіки насмітили, тож пан Микола підійшов до них й попросив зібрати після себе сміття. Той, що в блакитній сорочці, підхопився й голосно вигукнув: “Ты что, смотрящий?!”. Пан Микола спокійно відповів: “Ні. Я тут живу”. Після чого той чоловік зробив різкий рух і вдарив пана Миколу ножем у живіт.

Пенсіонер, затискаючи рану правою рукою, розвернувся й рушив до кав’ярні.

Жіночка, яка працює там барменом, побачивши, що у пана Миколи з живота струменем ллються кров, викликала “швидку”. В цей час підійшов військовий. Він одразу поклав пораненого на землю й почав надавати першу медичну допомогу.

А ті двоє, що сиділи на лавці та смітили, пішли по стежці вгору до центру парку Слави.

Хвилин за десять приїхала “швидка”, пана Миколу доправили до лікарні ім. Лучанського. Але врятувати його не вдалося. У нього було, цитуємо медичну довідку: “колото-різана рана передньої черевної стінки проникаюча у черевну порожнину з пораненням лівої долі печінки, портальної вени, гемоперитонеум (кровотеча в черевну порожнину), геморагічний шок ІІ ступеня”.

Чоловіка, схожого на нападника в блакитній сорочці, правоохоронці затримали наступного дня. Ним виявився херсонець Віктор Кузьменко. Чоловіка не лише відвідувачі кав'ярні впізнали за фотокарткою, але і його товариш по лавці, Олег*, підтвердив причетність Віктора до кримінальної події.

За словами Олега, конфлікту дійсно не було. Товариш вдарив пенсіонера ножем зненацька. Розкладний ніж з пластиковою ручкою помаранчевого кольору Віктор завжди носив із собою. Коли пенсіонер зігнувся, Віктор сказав: “Пошли, я его ударил ножом”. Олег дуже перелякався й “автоматом” пішов за Віктором. Метрів за десять від лавки Віктор викинув ніж у кущі. А коли вже піднялися до вулиці Перекопської, Олег втік додому.

Після арешту 27 червня 2023 року Віктор Кузьменко утримується в Миколаївському слідчому ізоляторі. За навмисне вбивство йому загрожує від семи до п'ятнадцяти років позбавленням волі (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).
 

* Ім’я змінено.