Верховний Суд підтвердив вирок ексголові одного з районних судів Херсонщини

3 дня назад 0

04 липня 2024 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін вирок ВАКС від 06.12.2021 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 09.01.2024, якими колишню голову одного з районних судів Херсонської області О. Живцову засуджено до 5,5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність рішення судів.

Таким чином, О. Живцову визнано винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України, та засуджено до 5,5 років позбавлення волі.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Голову суду було викрито на «гарячому», одразу після одержання нею неправомірної вигоди.

Так, у квітні 2018 року голова суду запропонувала порушнику надати їй 5 тис. гривень за закриття адміністративної справи, а у разі відмови – «погрожувала» притягнути чоловіка до адміністративної відповідальності, а також накласти грошове стягнення у сумі від 16 тис. гривень до 32 тис. гривень.

Після отримання коштів, які вона сховала у Кодексі про адміністративні правопорушення, суддя ухвалила постанову про закриття вказаного провадження.