Віцепрем’єрка Ірина Верещук сьогодні на Херсонщині 

1 год назад 0

 Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук сьогодні працює на Херсонщині.  
 
У плані роботи – наради з командою обласної військової адміністрації, силовими структурами, керівниками місцевих військових адміністрацій і головами тергромад.  
 
У порядку денному – гуманітарне розмінування, соціальні виплати, життєзабезпечення та відновлення деокупованих громад, захист цивільного населення в умовах воєнного стану. 
 
Нагадаємо, правобережна частина Херсонської області була деокупована у листопаді 2022 року.


"Сьогодні ворожа артилерія обстріляла селище Козацьке на Херсонщині. 

Разом із командою Херсонської ОВА зустрічала евакуаційну групу, якій вдалося вивезти звідти багатодітну сім’ю – зранку, ще до обстрілу. Сім’я з п'ятьма дітьми тепер у безпеці. 

Дякуємо Херсонській ОВА та Нацполіції за належну евакуаційну роботу. Вчасна евакуація – врятовані життя!", — написала в Телеграм стосовно свого візиту Ірина Верещук.


"Робимо все, аби не допустити жахливої трагедії, яка трапилась учора в  Авдіївці, коли під вогнем російської армії загинув 5-місячний хлопчик та його бабуся. 

Сьогодні разом із Іриною Верещук, віцепрем'єр-міністеркою — міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, та правоохоронцями проводжали велику родину, яку евакуювали з нині небезпечного Козацького.

Батьки та п'ятеро діток поїхали до пансіонату в Коблеве, де житимуть у належних умовах. Найменшій дитині лише рік, тож сім'я потребує особливої уваги та підтримки.

Подарунки від Ірини Верещук та Херсонської обласної державної адміністрації стануть в нагоді на новому місці для навчання і розваг.

Вкотре наголошую, що евакуація — єдине, що зараз може врятувати життя, тому збережіть себе та своїх дітей" , — написав у Телеграм про візит Верещук глова Херсонскьої ОВА Олександр Прокудін.