«Від запиту до замовлення пройшло менше трьох годин». Волонтер разом з херсонцями придбали планшети для ЗСУ

2 года назад 0

Херсонці змогли менше ніж за годину зібрати близько 15 000 грн. на допомогу воїнам ЗСУ, які сьогодні визволяють область. Ден — так представився волонтер, який розказав свою історію кореспондентам Суспільного.

Волонтер Ден говорить, до війни ніколи не займався благодійністю та не збирав допомогу.

"Спочатку були невеличкі особисті заявки поміж своїх — друзі, товариші, однокласники, я перекривав їх особистим коштом. Зараз я на роботі, тому мені проблемно приділяти увагу більшій кількості груп, які потребують допомоги. Саме тому сконцентрував увагу на хлопцях, яких я знаю особисто і вирішив допомагати їм адресно", — розказує волонтер.

За словами Дена, він вирішив, що коли повернеться додому, буде більш розгорнуто допомагати іншим на різних напрямках.

"Так вийшло, що хлопці із ЗСУ запитали про планшети, бо з попередніми біда сталася. От я і вирішив звернутися по допомогу. Писав в групи, де мене більшість знає особисто, щоб не втратити контроль над збором коштів", — каже чоловік.

Збирали кошти на два планшети. Збір завершився за годину, а через три — планшети вже були замовлені і прямували до українських захисників, — продовжує волонтер.

"Почали збирати приблизно о 14:00. Ліміт був визначений сумою в 15 000 грн., щоб вистачило на два планшети з системою андроїд. Вже о 15:00, я майже одночасно отримав три останні платежі на свою карту і оголосив про завершення збору коштів. За годину вдалося зібрати 15 775 грн", — розповідає Ден.

Замовив чоловік два планшети Lenovo Tab M10 HD і чохли-книжки до них. Витрачено було 14 642 грн.
"Результат мене приголомшив — від запиту до замовлення планшетів минуло менше трьох годин. І я для себе зробив певні висновки і здобув досвід у збиранні коштів і звітуванні про витрати", — каже волонтер.

За словами Дена, після того як хлопці підтвердили, що сімки і плівку вони по місцю знайдуть, залишок у сумі 1 179 грн. було переведено іншому волонтеру. Ці гроші пішли на придбання автомобілю для іншої бригади, яка дислокується в Донецькій області.