Відбудова Посад-Покровського: у будинках встановлюють перші вікна

6 месяцев назад 0

Перша партія – це 179 вікон. Всього буде встановлено 900 конструкцій – із них 800 це вікна (179 вікон у 120 будинках) та 100 дверей

У Посад-Покровському почали монтувати перші нові вікна в оселях, які були пошкоджені через обстріли російських військ або вибуховими хвилями.

Встановлюють їх завдяки допомозі Глобальної місії з розширення прав і можливостей Global Empowerment Mission та фонду Говарда Баффета (The Howard Buffet Foundation). Перша партія – це 179 конструкцій. Всього буде встановлено 900 конструкцій – із них 800 це вікна (179 вікон у 120 будинках) та 100 дверей.

Global Empowerment Mission – це партнер Агентства відновлення. У жовтні під час візиту в Україну його президента Майкла Каппоні було укладено меморандум про співпрацю між Агентством і GEM. Тоді домовилися спільно працювати для відновлення та будівництва житла та інфраструктурних обʼєктів, зруйнованих через російську військову агресію. Наразі Global Empowerment Mission безоплатно надає скло для відновлення пошкоджених будівель у постраждалих селах.

Херсонська Служба відновлення визначила потреби у склінні по кожному обʼєкту. Обстежили житло та провели заміри вікон.

У Посад-Покровському, яке опинилося в епіцентрі бойових дій з початком повномасштабної війни і 9 місяців перебувало на лінії вогню, ворог знищив понад тисячу будівель – житлових будинків і соціальної інфраструктури. Агентство відновлення розпочало комплексну відбудову села. Ті будинки, які вже неможливо реставрувати, демонтують та на їх місці зведуть нові.

У серпні вже розпочато відбудову перших 5 будинків на вулиці Дєдуха. На першому етапі закладано відновлення 120 будинків площею від 50 до 140 квадратних метрів.