Відновлення бізнесу: на Херсонщині реалізується 16 мікрогрантів на суму 3,8 мільйона гривень

2 месяца назад 0

З початку 2024 року на деокупованій Херсонщині зареєструвалось майже пів тисячі нових підприємців та втричі зменшилась кількість безробітних.

Про це на брифінгу розповів заступник голови Херсонської обласної військової адміністрації  Михайло Лемак .

Як розповів Лимак, з початку 2024 року до бюджету області надійшло 190 мільйонів гривень. В області зареєструвалося майже пів тисячі нових підприємців та до двох тисяч, тобто втричі, зменшилася кількість зареєстрованих безробітних.

"У межах державної програми доступних кредитів 5-7-9 у банках розглядається 462 заявки від підприємців на суму 640 мільйона гривень. За програмою єРобота цьогоріч схвалили чотири проєкти, ще чотири — не стадії погодження. Всього в області реалізуються 16 мікрогрантів на суму 3,8 млн гривень",  — сказав заступник голови ОВА.

Також за словами посадовця, з початку цього року залучили 23 мільйони гривень від партнерів на закупівлю транспорту, важкої техніки та офісного обладнання.

"Продовжуємо працювати з іншими країнами: Нідерландами, Швецією, Канадою та Литвою. Реалізуємо проєкт з покращення доступу до адміністративних послуг, в рамках проєкту 10 ЦНАПів отримали 15 електро велосипедів. У співпраці з львівським IT-кластером 12 медичних закладів отримали 12 систем супутникового зв'язку Starlink, від Мінцифри — 40 Starlink отримали вісім деокупованих громад", — сказав посадовець.

Михайло Лимак розповів, що підписали меморандум з канадсько-українською торговою палатою і це важливий напрямок відновлення бізнесу, адже це нові робочі місця та податки до бюджетів.