Відновлення деокупованих територій Херсонської області: в ОВА розповіли деталі

1 год назад 0

На звільнених територіях Херсонської області люди вже отримують гуманітарну допомогу та грошові виплати, а відповідні служби ремонтують світло та мобільний зв'язок. Там також працюють, рятувальники, правоохоронці та вибухотехніки.

Про це повідомляє  з посиланням на  глави Херсонської ОВА Ярослава Янушевича.

"Продовжуємо працювати над відновлення деокупованих населених пунктів", — зазначив посадовець.

Янушевич розповів, що місцеві мешканці отримують гуманітарну допомогу.

"Вчора (12 жовтня — ред.) понад 1600 продуктових наборів доправили до жителів населених пунктів Новоолександрівської, Нововоронцовської та Високопільської тергромад", — вказав глава ОВА.

За його словами, також продовжується виплата коштів від Червоного Хреста. Одноразову грошову допомогу отримали ще 210 жителів Кам’яного, Кар’єрного, Первомайського та Білої Криниці. Загальна сума виплат — 252 тисячі гртвень.

Енергетики відновлюють пошкоджені електролінії, які живлять Нововоронцовку та Високопілля. Роботи тривають і незабаром у домівках жителів цих селищ з'явиться світло.

Фахівці стабілізували мобільний зв'язок у Миролюбівці, також проведено підготовчі роботи з відновлення покриття у Михайлівці.

У селищах Високопілля, Велика Олександрівка та Архангельське запрацювали мобільні відділення "Нової Пошти".

На деокупованих територіях працюють і рятувальники. Минулої доби їх залучили для одного виїзду. Фахівці ДСНС допомогли підвезти технічну воду для жителів Нововоронцовки.

Окрім цього, до роботи у звільнених населених пунктах залучено 265 поліцейських. Минулої доби правоохоронці задокументували 7 злочинів за фактами порушення правил та звичаїв ведення війни армією РФ

"Вибухотехніки минулої доби здійснили 8 виїздів. Обстежено території площею 8 гектарів. Вилучено 42 вибухонебезпечних предметів, з яких 25 — знищено", — додав глава ОВА.

Нагадаємо, українські захисники деокупували вже 75 населених пунктів у Херсонській області.