Відомо, хто став новим керівником Херсонської школи вищої спортивної майстерності

2 недели назад 0

На початку травня розпорядженням голови ХОВА Олександра Прокудіна директором комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради призначений підприємець, волонтер, президент Федерації академічного веслування Херсонської області  Ігор Гарагуля.

Про це Ігор Гарагуля  на своїй сторінці у фейсбуці.

«Свято Пасхи принесло мені добру звістку – мене призначили директором комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності». Для мене це велика відповідальність. До цього було декілька пропозицій щодо посад в адміністраціях по моєму улюбленому профілю – спортивному. Я постійно відмовлявся. А на посаду керівника ШВСМ я погодився по декілька причинам. Зокрема, ця альма-матір дала мені «путівку в велике життя»; прагну зберегти саме тренерські традиції і майстерність із видів спорту, які є за штатним розкладом ШВСМ і, звісно, в першу чергу, це стосується веслувальних видів спорту; хочу скористатися наданими можливостями і вже сьогодні будувати майбутнє України, враховуючи реальність всесвітніх тенденцій спорту, а не просто бути черговим бюджетним закладом, де бюджетне фінансування перетворюють на робочі місця; так, особисті амбіції, а як же без них», – написав Гарагуля.Щодо свого попередника Олексія Мотова пан Ігор висловився так:

«Директора, який «передав» мені нашу улюблену базу веслувальників і «великий спортивний агломерат Херсонщини», я знаю все своє доросле життя. З ним нас багато чого пов'язує і ми разом, та і кожен з нас особисто, пройшли великий шлях. Свого часу я був одним із основних лобістів його призначення після того, як на той час директор цієї установи раптово відійшов в інший світ. Ми разом із Олексієм зробили багато корисного для школи, пробивали додаткове фінансування, знаходили нестандартні рішення за для розвитку школи і даже встигли вскочити в потяг на ім'я «Велике будівництво», яке надавало новий етап розвитку і оновлення ШВСМ до вимог сьогодення. Війна багато чого обнулила, а здебільшого зруйнувала. У Олексія свій шлях, з яким він визначився і йде далі», – зазначив Гарагуля.

Наразі інфраструктура ШВСМ майже повністю зруйнована. Вона зазнала обстрілу та затоплення під час затоплення у наслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС у червні 2023 року. Матеріальна база школи розграбована.

Який вигляд має ШВСМ зараз, «Гривна» розповідала в матеріалі «».

Попри це, вихованці школи продовжують прославляти Херсонщину та Україну.Ігор Гарагуля є одним із власників сімейного бізнесу – мережі універсальних медичних магазинів «Медтехніка МТА», яка має торгові точки в Херсоні, Миколаєві, Одесі.

Під час повномасштабного вторгнення Ігор Гарагуля присвятив себе волонтерській діяльності. «Гривна» розповідала що під​приємець розшукує та викуповує в різних областях України катери й човни, щоб привезти їх на Херсонщину й передати українським воїнам, які боронять нашу землю на напрямку Кринки.

Фото зі сторінки Ігоря Гарагулі у фейсбуці