“Відрізати українську інформацію”: російські окупанти збираються під’єднати до “Руського міра” ще 149 населених пунктів Херсонщини

3 месяца назад 0

Незаконна влада планує встановити обладнання супутникового телебачення “Руський мір” у 149 окупованих населених пунктах Херсонщини.

Про це йдеться на сторінці окупаційної адміністрації.

Місцеві жителі без абонентської плати зможуть переглядати російські “федеральні обов'язкові загальнодоступні телерадіоканали”, йдеться в повідомленні.

У коментарі “Вгору” представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан зазначив, що подібна практика фіксується і на окупованих територіях Запорізької, Донецької та Луганської областей. На Херсонщині з осені минулого року російські окупанти почали комплектувати місцеві домогосподарства безплатними пакетами.

“Вони виділили колосальні кошти. Вони (ред. окупаційні установи) надають безплатно тюнери, вже налаштовані на пакет програм оцих «Руський мір», аби повністю накрити пропагандистською інформацією окуповані території”, – сказав Мовчан.

Також він додав, що паралельно російські окупанти блокують інтернет, мобільний зв'язок. Таким чином відрізають людей на окупованих територіях від української інформації.