У Херсоні відбулась акція протесту проти підвищення тарифів

3 года назад 0

10 січня 2021 року о 12:00 перед будівлею Херсонської міської ради зібрались жителі обласного центру. Вони долучились до всеукраїнської акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги.

 

 

Протестний мітинг тривав близько години.

 

 

Як розповіла голова двох херсонських ОССБ Людмила Чайка, на акцію прийшло близько 200 людей.

“Пропозиції були досить різні, вирішили йти двома паралельними напрямками. Огранізатори акції напишуть звернення до різних структур стосовно підвищення тарифів, вже є юридичні напрацювання, в першу чергу, це стосується газу. Ми будемо збирати підписи, будемо поширювати інформацію в соціальних мережах. У нас не було вимоги чекати на представників влади чи викликати їх на діалог, ми ж не до мера прийшли, а ми зібрались, щоб погодити, що ми будемо робити. І ми розуміємо, що насамкінець ми будемо звертатись до тих людей, хто відповідає за підвищення тарифів”.

 

 

Голова громадської спілки “Асоціація будинків Херсона”, очільник 20 херсонських ОСББ Євген Трощак підтримує дану акцію з таких причин:

“Тарифи ТЕЦ: у будинках без лічильників – 68 грн, з ними – 30-50. Тариф на електроенергію виріс майже у 2 рази, на воду – до 30 грн. Щодо газу – взагалі повний хаос. Як нараховується тариф? Ось Херсонська ТЕЦ встановлює тариф, і подає його до Києва на затвердження. Зараз знову підвищення, розрахунків ніхто не бачив. Крім цього, є нюанс, що вони повинні дотримуватись температурного графіку, якщо тепло на вулиці – то мають давати менше тепла. Навіщо подавати таке тепло, щоб люди відчиняли вікна, а потім вони виставляють такі рахунки”.

Суспільне