Відсьогодні закривають КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом

3 года назад 0

Сьогодні, 19 жовтня на Херсонщині припиняє роботу контрольний пункт в’їзду-виїзду «Чаплинка» на межі з окупованим Кримом. Відповідне розпорядження підписав перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв.
Закриття КПВВ попередньо узгодили із Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та поінформували Державну прикордонну службу України.
Як повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, на цьому напрямку продовжують роботу КПВВ "Каланчак" та "Чонгар".
Речник ДПСУ пояснив, що пропуск громадян через цей КПВВ не здійснювався фактично з червня цього року. Міська влада тоді видала розпорядження про тимчасове припинення роботи пункту пропуску і відтоді продовжувала його. Нині ж винесено рішення про закриття КПВВ з 19 жовтня без подальших часових рамок.
За словами Демченка, прикордонники відзначають малий рух за цим напрямком: на рівні 100 осіб у докарантинний час та до 10 осіб — після введення карантинних обмежень.
Після реконструкції КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" рух цими пунктами пропуску дещо збільшився через комфортні умови перетину адмінмежі. Водночас, як відзначали у свою чергу окремі громадяни, "Чаплинка" не досить зручний в плані логістики для цієї мети.