Вийшла із сусідками на вулицю і загинула: у Херсоні росіяни вбили медсестру, матір трьох дітей

7 месяцев назад 0

У Херсоні під час обстрілу російськими окупантами загинула медсестра 43-річна Світлана Віштомова. У жінки сиротами залишилося троє дітей. Світлана всю окупацію провела у рідному місті, не хотіла їхати тому, що треба було комусь лікувати маленьких пацієнтів.Докладніше про це читайте у матеріалі .

Пропрацювала 15 років у дитячому відділенні Трагедія сталася 28 вересня у Херсоні. Російські війська вкотре обстріляли місто. Один зі снарядів розірвався неподалік будинку, де жила  Світлана Віштомова. Вона була на вулиці й загинула.

Разом із нею смертельні поранення отримали ще дві жінки.

Чоловік Світлани з трьома дітьми потрапив у лікарню, ту саму, де 15 років працювала його дружина – Херсонську міську лікарню імені Опанаса та Ольги Тропініних.

У лікарні розповіли, що Світлана пропрацювала 15 років молодшою медичною сестрою у дитячому відділенні.

Вона із сім'єю пережила окупацію Херсона і після звільнення нікуди не виїжджала, хоча могла, бо має трьох дітей. Вона залишалася у місті, продовжувала виходжувати дітей у своєму рідному відділенні. Пережила окупацію Олена Бендік працювала зі Світланою в одному відділенні.

"Ми не були з нею подругами, але про неї я можу сказати тільки хороше. Вона була дуже доброю, життєрадісною. У колективі до неї всі добре ставилися, на неї завжди можна було покластися.

І до пацієнтів вона ставилася привітно, була уважною. Про загибель Світлани я дізналася від знайомих, бо зараз я перебуваю в іншому місці. Я була вражена такою звісткою", – каже колега загиблої.

Ще одна знайома розповідає, що Світлана всю окупацію з дітьми прожила у Херсоні. Ходила на роботу до лікарні, оскільки лікувати маленьких пацієнтів комусь треба було.

"Було тяжко, але сусіди одне одного підтримували, ділилися чим могли, за гуманітарною допомогою ходили. Так і перечекали цей час. А потім, коли орки пішли на лівий берег, вони почали нас обстрілювати, і стало ще важче", – каже жінка.

Вийшла із сусідками на вулицю Того фатального дня Світлана з двома сусідками Любою та Людмилою вийшли в провулок посидіти, поговорити.

"Сусідки там часто збираються, як у селі – насіння погризуть, обговорять свої проблеми. Добре, що тоді діти Світлани були в будинку. Прилетіла ракета – і всіх трьох жінок вбила. Картина була там жахлива, жодних шансів у них не було", – зітхає жінка.

У Світлани залишилося троє дітей – старшому синові 18 років, а Віка та Андрійко ще ходять до молодшої школи. Нині їх забрала до себе бабуся у селище Сонячне. На жаль, на батька дітей великої надії нема, вважають сусіди.

Останнім часом російські окупанти посилили обстріл Херсона, практично щодня туди і в околиці прилітають снаряди, безпілотники, гинуть люди.