Військовий із Херсонщини, який на фронті з 2014 року, після протезування ноги повернеться на службу

9 месяцев назад 0

Військовослужбовець Андрій Марчук (Бабай)Facebook / Міністерство охорони здоров'я України
Військовослужбовець Андрій Марчук (Бабай), який ще з періоду Євромайдану захищає Україну, цього року отримав важке поранення в Луганській області. Бійцю зробили протезування ноги, і тепер він знову хоче повернутись у стрій.

Історію бійця  Міністерство охорони здоровʼя.
Андрій Марчук родом із Херсонщини. Із 2014 року він служить в армії, пішов туди з Майдану. 24 лютого 2022 року припало на 9-й місяць його ротації. У той день чоловік перебував у Луганській області.
«Ми знали, що нас атакуватимуть, тому зібралися та чекали команди. Перший день жорсткий був» , — згадує захисник.
12 лютого цього року Андрій отримав поранення під Кремінною — наступив на протипіхотну міну. Військового евакуювали до Слов’янська, де зафіксували та знеболили ногу, а в Краматорську йому провели операцію з ампутації.
Відтак військовий був на лікуванні у Дніпрі та Рівному, де йому провели реампутацію. Там Андрій лікувався місяць, після чого поїхав до Львова на реабілітацію у клініку протезування, реконструкції та реабілітації Superhumans Center.
«Мій підрозділ зараз воює, ми колись були здебільшого "пішоходами", а зараз більше почали літати. У планах — ще місяць реабілітації, і йду служити далі. Мене забирають головним інструктором батальйону. Навчатиму молодь» , — розповів військовий.