Використання Power Bank: переваги та недоліки

1 месяц назад 0

Більшість користувачів дуже відповідально ставляться до свого смартфона і не забувають регулярно поповнювати запас енергії акумулятора. Проте від форс-мажорів ніхто не застрахований: тривале перебування в укритті через повітряну тривогу або аварійне відключення електроенергії змушують шукати альтернативні джерела енергії. Найдоступнішим і найпростішим у використанні додатковим джерелом живлення є Power Bank. На сьогоднішній день цей девайс є важливим атрибутом тривожної валізки і входить до списку обов'язкових речей для подорожей.

Переваги користування

Певна перевага пристрою – можливість зарядити телефон та інші гаджети навіть у польових умовах. До того ж, сьогодні магазини пропонують вигідні ціни на повербанки, що робить покупку доступною для всіх категорій покупців. Серед інших сильних сторін Power Bank можна виділити:

  • компактні розміри, що дозволяють завжди носити пристрій із собою у сумці, рюкзаку або навіть кишені;
  • значний запас енергії, що дозволяє кілька разів зарядити свій телефон, планшет або інші потрібні гаджети; наприклад, повербанка з акумулятором ємністю 20 000 мА год буде достатньо, щоб три рази зарядити смартфон (з батареєю на 5 000 мА год), при цьому деякий запас енергії ще збережеться;
  • універсальність — Power Bank можна використовувати для підзарядки смартфона, планшета, смарт-годин, ноутбука та інших гаджетів, головна умова — наявність потрібних роз'ємів та портів, а також відповідність зовнішнього акумулятора певним технічним параметрам (ємності, вихідної сили струму тощо);
  • додаткові функції — найкорисніша для користувача опція — це вбудований LED-ліхтарик, один пристрій вирішує відразу два важливі завдання, будучи альтернативним джерелом живлення та рятуючи від темряви.

Коли сам повербанк розряджений, зарядити його можна як від звичайної розетки, так і від генератора, зарядної станції, ПК, ноутбука і навіть іншого Power Bank. Це дуже зручно для користувача.

Можливі недоліки

Іноді зовнішній акумулятор швидко перестає працювати коректно. Хоча у 90% випадків причиною цієї неприємності є сам власник, який не дотримується основних правил використання. Наприклад, Power Bank небажано постійно розряджати до 0%, краще, коли заряд досягає позначки 20–30%, встановити пристрій на зарядку. Навіть у період тривалого невикористання повербанку його все одно треба заряджати. Power Bank з ємністю акумулятора 30 000 мА·год і більше має не зовсім компактні розміри і має значну вагу, тому постійно носити його з собою не зовсім зручно. А ось поширена інформація про те, що постійна підзарядка смартфона через повербанк негативно впливає на батарею — міф, який не має логічного обґрунтування.