Викрадені рашистами мешканці Горностаївки півроку не виходять на зв’язок

2 месяца назад 0

Викрадені загарбниками мирні жителі окупованої Горностаївки Херсонської області півроку не виходять на зв’язок із родичами. Їхнє точне місцезнаходження досі невідоме.
Ще одного викраденого мешканця села закатували до смерті у місцевому відділі МВС, повідомляє Astra.
Братів-близнюків Івана і Антона Штепу (фото 2) та 23-річного Дениса Шума (фото 1) без пояснення причин затримали поліцейські в Горностаївці в листопаді 2023 року. Після цього жодного з них ніхто ніколи більше не бачив. Жодних офіційних документів про причини затримання родичам досі не надали. Жодне окупаційне чи російське відомство не може пояснити рідним, де перебувають молоді люди та чи живі вони.

Крім того, 20 листопада у Горностаївці було також затримано 27-річного Руслана Руснака. Цього ж дня після багатогодинного допиту Руснак помер у будівлі «МВС» селища. У його тортурах зізналися ті самі поліцейські, які затримували Штепу і Шума. Так, 47-річний поліцейський із Люберець старший лейтенант поліції Ігор Піменов зізнався, що закатував Руслана до смерті. 
Піменов розповів, що катував разом із 4 іншими поліцейськими — так званим «начальником ОМВС Горностаєвський» полковником поліції Андрієм Полевщиковим; його заступником – підполковником Меркуровим В. А.; начальником УГРО капітаном поліції Плюхіним В. М. та опером, майором поліції Денисовим А. Б. Усіх їх було затримано.