Викраденого на Херсонщині Руслана Абдурахманова етапували у колонію і вже помістили у карцер

5 месяцев назад 0

Засудженого до п’яти років ув’язнення у справі кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіхана Руслана Абдурахманова етапували у виправну колонію №5 у російському місті Мічурінськ Тамбовської області.
Як повідомляє , наразі Руслан Абдурахманов вже мінімум тиждень знаходиться у карцері.
Формального пояснення приводу для поміщення в карцер захисникові Абдурахманова наразі не повідомили.
Варто зазначити, що практика необґрунтованого утримання політичних в’язнів у карцерах та ШІЗО регулярно застосовується адміністраціями місць ув’язнення як спосіб додаткового тиску на в’язнів.
Як повідомляла КПГ, до недавна Руслан Абдурахманов утримувався у Верхнеуральській вʼязниці (Челябінська область, РФ). Його готували до етапування у колонію суворого режиму.

  • Нагадаємо, 18 квітня 2022 року до будинку Абдурахманових у селі Азовське (Генічеського району) увірвалися озброєні автоматами люди у балаклавах, із нашивками «ДНР» і російськими прапорами. Після побиття Абдурахманова затримали, допитували у ПТУ №17 у Генічеську із застосуванням тортур, насильно перевезли до Сімферополя, до будівлі ФСБ у Сімферополі, де тиснули та допитували. Через постійний тиск, погрози й побоювання за родину Абдурахманов дав неправдиві свідчення. Про тортури Руслан Абдурахманов згодом розповів у листі.
  • 9 серпня 2022 року «Київський районний суд» Сімферополя засудив Абдурахманова до п’яти років колонії суворого режиму. Апеляцію на вирок сторона захисту не подавала під тиском ФСБ РФ.
  •  З моменту вироку у серпні 2022 року й до 10 січня 2023 Руслана утримували у СІЗО №2 Сімферополя у жорстких умовах. Після цього етапували у Челябінську область Росії.
  •  У Руслана Абдурахманова суттєво погіршився стан здоровʼя, йому необхідно зробити операцію з видалення трьох гриж у шийному відділі хребта.