Викрито та повідомлено про підозру трьом жителям Херсона, які коригували ворожі удари по місту

6 месяцев назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом місцевим жителям. Одному з них інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Іншим двом — поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Повідомляють у пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, у липні 2023 року перший підозрюваний з власної ініціативи почав спілкуватися з представником країни-агресора. Невдовзі він отримав від ворога завдання, виконуючи яке передавав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України та інших Сил оборони. Також він передавав інформацію про евакуацію цивільного населення на Херсонщині. 
 
До своєї протиправної діяльності він залучив рідну сестру та ще одного знайомого. 
 
Інформатори надсилали текстові повідомлення через додаток Telegram, а також здійснювали телефонні дзвінки. 
 
Наразі відомо, що вони скоригували не один ворожий обстріл по обласному центру, внаслідок яких було травмовано мирних жителів. 
 
Одному з підозрюваних вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою, питання щодо інших вирішується. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.