Висадка російських ДРГ в акваторії Херсона неможлива – тактична група «Грім»

1 год назад 0

Акваторію Дніпра на правобережній Херсонщині контролюють ЗСУ: всюди є спостережні пости, а узбережжя заміновано. Тому будь-яка висадка російських диверсантів або ДРГ безпосередньо в акваторії Херсона неможлива.
Про це повідомив в ефірі марафону «Єдині новини» начальник пресслужби тактичної групи «Грім», капітан-лейтенант Дмитро Плетенчук, передає кореспондент .

«Вся відкрита територія води контролюється, узбережжя заміновано, тому мови нема про те, що може бути якась висадка диверсантів в акваторії безпосередньо Херсона, це неможливо. І головне — немає сенсу, тому що подібні операції проводяться виключно в контексті, в складі більшої операції. Так само, як і артилерійська підготовка має проводитись, але вони це використовують виключно для тероризування та демонстрації військової присутності. Щодо катерів, які ми топимо, і особового складу, який ми мінусуємо, то цей процес відбувається постійно, просто іноді ми говоримо про це в етері, іноді — це рутинна робота, яку ми не показуємо. Ми знаходимо ці цілі та знищуємо їх постійно протягом останніх чотирьох місяців»,  — сказав Плетенчук.

Він зауважив, що очікувати, що Херсон не будуть обстрілювати після звільнення, було неправильно, і більшість військових таких очікувань не мали.

«Навіть якби ми змогли їх відігнати з лівого берега на відстань десь 30 км, вони би просто застосовували інші види озброєння, як це було в Миколаєві. Зокрема, далекобійну артилерію починаючи від «Піонів», сумнозвісних С-300 та закінчуючи «Торнадо-С». Тому таких надій ніхто не мав»,  — зазначив Плетенчук.

Щодо сьогоднішнього обстрілу Херсона він зауважив, що удар завдавався хаотично, тактику армії рф та їх цілі важко пояснити.

«Враховуючи погоду, яка зараз на Херсонщині, сьогодні була зранку, можу лише зазначити, що цей обстріл вівся навмання, тобто не по цілях, а просто в напрямку міста», — сказав Плетенчук.
Як повідомляв Укрінформ, унаслідок російського обстрілу Херсона 11 березня загинули троє людей, ще троє отримали поранення.