Віталій Булюк: Суд довів правоту "НАШОГО КРАЮ"

4 года назад 0

Від «розділяй і володарюй» в Україні перейшли до «знищуй сильнішого, вносячи сум’яття у його ряди». Зі справжньою командою такі методи не спрацьовують.
Тому ті, хто затіяв проти Херсонської обласної організації політичної партії «НАШ КРАЙ» нечесну гру, вже здулися за кілька днів у двох судах.
Нагадаємо, що на минулому тижні Нижньосірогозька територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації усім кандидатам в депутати до місцевої селищної ради, бо на їхню думку в документи партії затесалася технічна помилка. Та доводи, навіть підтвердженні документально – слабкі аргументи для тих, хто отримав команду не допустити сильних кандидатів до участі у виборах.
Вишенькою на торті стала вже наявна перед засіданням старанно видрукувана постанова про відмову реєстрації кандидатів від «НАШОГО КРАЮ». Можливо голова комісії вирішила заздалегідь підготувати документи. Але чому була лише постанова з відмовою в реєстрації кандидатів, і не було ще однієї – вже з дозволом.
Що це? Корупція чи вибіркове ставлення? Хтось же дав комісії карт-бланш і кукловодив окремими представниками ТВК, аби передбачений законом строк реєстрації кандидатів, політична сила елементарно пропустила. Таким чином, своїм наглим вердиктом ТВК і їхні господарі, хотіли усунути від виборів не тільки Нижньосірогозьку команду нашкраївців, а і їхніх прихильників у районі. Такого безладу в роботі місцевої комісії не бачили навіть ті, хто пройшов на виборах через багато що.
Відстоювати правду команда пішла до суду. Своїм рішенням Херсонський окружний адміністративний суд зобов’язав Нижньосірогозьку селищну територіальну виборчу комісію зареєструвати кандидатів у депутати від «НАШОГО КРАЮ».
Але видно, хтось дуже переконливо рекомендував комісії не допускати партію на вибори, навіть попри рішення суду. Тому комісія подалася зі скаргою до П'ятого апеляційного адміністративного суду. Попри підступи тих, хто активно смикав за мотузки в ТВК, справедливість таки взяла верх. 30 вересня в цій справі нарешті поставлено крапку – Апеляційний суд остаточно визнав дії комісії незаконними та зобов’язав її зареєструвати кандидатів у депутати Нижньосірогозької селищної ради від "НАШОГО КРАЮ".
Голова Херсонської обласної політичної партії «НАШ КРАЙ» Віталій БУЛЮК зазначив: «Ситуація ще раз переконала, що правда на стороні тих, хто чесно відстоює свої права. «НАШ КРАЙ» іде вперед до перемоги. Адже попереду багато задач із розбудови громад, заради вирішення яких ми і йдемо на вибори», — запевнив Віталій БУЛЮК.
Так закінчився перший гучний передвиборчий скандал на Херсонщині – правове поле поклало на лопатки тих, хто діяв протизаконно.