Витягнув побратима з танка, що палав: під Бахмутом загинув 20-річний український командир

8 месяцев назад 0

У боях на Бахмутському напрямку загинув воїн з Херсона Данило Сікорський. Молодий командир витяг побратима з палаючого танка, а потім поліг у бою з ворогом.

Про загибель Героя у Льотній академії Національного авіаційного університету, курсантом якого був Данило. Воїнові було всього 20 років. "Висока ціна Незалежності…Сьогодні знову маємо трагічну звістку з фронту. 20 серпня 2023 року під Бахмутом героїчно загинув наш курсант 20-річний Сікорський Данило Олексійович – кулеметник "Марк". Він віддав своє життя, рятуючи пораненого побратима з танка", – зазначили у Льотній академії НАУ.

Мама Героя Олена Сікорська журналістам "Суспільне Херсон" про загибель сина.

"Данило був командиром двох підрозділів. У той день він витягнув побратима з танку, що палав, відніс його на евакуацію і повернувся на позиції", — розповіла мама загиблого воїна.

Про українця, який загинув, виборюючи Незалежність, свободу та майбутнє для України, у всіх, хто знав його за життя, залишилися лише найкращі спогади.

"Данило був доброю, щирою, розумною людиною з великим серцем. Людиною слова, людиною честі. Він гідно жив, любив життя, виборював нашу свободу і загинув як Герой!" – зазначили у Льотній академії НАУ.З 20-річним командиром, що повертається додому на щиті, попрощаються у Херсоні 29 серпня.