Власні електронні реєстри створює сільська громада на Херсонщині

2 года назад 0

Держава створює свої електронні реєстри, що допомагають впорядкувати обмін інформацією та прискорюють надання послуг, повідомляє Голос України.
Цим же шляхом одними з перших на Херсонщині пішли і в Музиківській територіальній громаді. Сільська ТГ започаткувала одразу два власні реєстри — для отримувачів соціальних та адміністративних послуг. І до них уже внесли більш як половину місцевих жителів.
Начальник відділу місцевого ЦНАП Ірина Шнирук каже, що проект розвивають під егідою ПРООН, у рамках програми "Посилення самостійності громад у Херсонській області".
Основою нових реєстрів стала база даних виборців, але вона потребує коригування та актуалізації, тож робота триває. Але незаперечна користь від неї вже є — завдяки такому банку даних час обслуговування відвідувачів місцевого ЦНАПу скоротився майже вдвічі. Швидше й простіше стало також контролювати, чи без затримок члени громади отримують різні види допомоги — для багатодітних родин, одиноких стареньких тощо. А в перспективі власні реєстри матимуть усі громади краю.