Внаслідок негоди на Херсонщині без електропостачання залишаються 34 населені пункти — ОВА

5 месяцев назад 0

Через негоду станом на ранок 28 листопада залишаються знеструмленими 34 населені пункти Херсонської області. З них вісім — частково.
Про це в марафоні "Єдині новини" повідомив керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Загалом в області знеструмлені понад 10 тисяч абонентів. Від вчорашнього (27 листопада — ред.) обіду до мережі під'єднали 34 населені пункти. Енергетики вже зранку стали до аварійно відновлювальних робіт, аби оперативніше завершити їх. Розгорнули 172 пункти незламності" , — Прокудін.

За його словами, всі дороги в регіоні проїзні, ними зараз безпечно можна проїхати. Зараз над розчищенням автошляхів області працюють шість одиниць.

"Водночас в громадах Херсонщини на чергуванні 61 одиниця техніки. Вони оперативно готові стати до роботи у разі потреби" , — сказав Прокудін.
Що відомо про ситуацію на лівобережжі Херсонщини Як розповів керівник обласної військової адміністрації, з тимчасово окупованої Генічеської громади надходять повідомлення про проблеми з електропостачанням.

"Ніхто не поспішає щось ремонтувати. Люди скаржаться, що в оселях холодно, в магазинах продають зіпсовані товари. На деяких вулицях ні води, ні світла нема. Батьки скаржаться на крижані батареї в освітніх закладах. Діти практично вимушені проходити так зване навчання в куртках та шапках" , — розповів Прокудін.

Раніше перший заступник голови облради Юрій Соболевський повідомив, що на   лівому березі Дніпра російські окупанти через проблеми з критичною інфраструктурою оголосили 27 листопада вихідним днем. Опалювальний сезон, за його словами, там взагалі не запустили.