Вночі російські війська завдали ракетного удару по Херсону

6 месяцев назад 0

В ніч на 6 листопада 2023 року російські військові завдали ракетного удару протирадіолокаційною ракетою Х-31П по Херсону. Вона пошкодила п'ятиповерховий житловий будинок.
Як повідомив в марафоні "Суспільне. Спротив" керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков,  внаслідок влучання у п'ятиповерхівку багато руйнувань довкола, в радіусі 400 метрів від будинку повибивало шибки.

Ракета поцілила в другий під’їзд, пробила дах, п’ятий і четвертий поверхи.

Це вже третє влучання у цей будинок. Тут живе 12 родин, здебільшого літні люди, повідомили кореспонденти Суспільного.

Ракетою пошкоджені чотири будинки, в одному з них — обвалилось перекриття. Уламки побили приватні будинки розташовані поряд.

Внаслідок удару поранена жінка, у неї діагностували вибухову травму та поранення плеча,  в Telegram керівник Херсонської ОВА  Олександр Прокудін .

Як повідомив керівник МВА  Роман Мрочко , вночі війська РФ поцілили в один з медичних закладів у Херсоні. На чергуванні перебували десять працівників. Пошкоджена будівля, працівники не постраждали.

Російські війська упродовж 5 листопада випустили з мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, дронів та авіації по Херсонській області 640 снарядів, по Херсону — 58.

За даними міністра внутрішніх справ України  Ігоря Клименка , минулої доби по населених пунктах області скинули 87 російських авіабомб. Це найбільша кількість КАБ за увесь час.