Vodafone отримав від НКЕК новий код: як це вплине на тариф

2 месяца назад 0

Компанія Vodafone повідомила, що їй надано у користування новий мережевий код "75". Раніше про такі зміни повідомляв конкурент Vodafone — компанія "Київстар".

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), з невеликим проміжком часу надала нові коди двом українським операторам мобільного зв'язку.

Номери телефонів Vodafone тепер, окрім звичних користувачам мережевих кодів "50", "66", "95", "99", будуть починатися також із числа "75", якщо точніше (+380 75). Точну дату введення коду поки що не названо, але в компанії уточнили, що це має бути зроблено до кінця року.

Раніше компанія "Київстар" повідомила, що отримала від НКЕК новий код "77", який також буде введено в обіг цього року. Зараз даний мобільний оператор має мережні коди "67", "68", "96", "97", "98".

Уточнюється, що нові мережеві коди обох компаній телекомунікаційного зв'язку становлять 10 млн негеографічних номерів. На тарифах користувачів запровадження нових кодів ніяк не позначиться.

У абонентів не буде можливості перенести свій старий номер на новий код. Також гарантується, що придбаний номер із новим кодом ніколи не був в експлуатації.

Нові коди дозволять операторам мобільного зв'язку уникнути дефіциту вільних номерів, що сприятиме їхньому подальшому розвитку.