Волинь і Херсонщина співпрацюватимуть у сфері стратегії розвитку

2 месяца назад 0

Агенція регіонального розвитку Волині допомагає перезавантажити Агенцію регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції» Херсонської області.

Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у .

З цією метою досвідчена експертка зі стратегії розвитку, директорка Волинської АРР  Валерія Гончаренко разом з командою прибула у Херсон для участі у стратегічній сесії Агенції регіонального розвитку «Офіс євроінтеграції».

«Для нас дуже важливо поділитися своїм досвідом, ідеями і напрацюваннями, щоб відновлення Херсонської області було швидшим, якіснішим», – зазначила вона.

Представники влади, бізнесу і громадського сектору під час сесії обговорили проблеми і виклики регіону: безпекову ситуацію, руйнування інфраструктури і житлового фонду, розмінування територій, нестачу кадрів, корупцію, складнощі в комунікації між владою та громадою. Деякі учасники висловили сумніви у доцільності стратегічних планувань в умовах часткової окупації та постійних обстрілів у звільнених громадах. Однак більшість зійшлися на твердженні, що про відновлення варто міркувати вже, щоб мати готовий план дій. Відразу ж і напрацювали ідеї для співробітництва та передпроектні пропозиції.

Волиняни також допоможуть колегам у розробці стратегії діяльності “Офісу євроінтеграції” із зазначенням візії та напрямків програмної роботи. Інституційну підтримку херсонцям також надає уряд Німеччини в межах проекту «Сприяння економічній участі вразливих груп населення, включно з внутрішньо-переміщеними особами, в Україні».