Волонтери проводять евакуацію з Осокорівки, що знаходиться під постійними обстрілами

2 года назад 0

Цими днями йдуть масовані обстріли в селах поблизу Нововоронцовки. Команда волонтера Червоного Хреста Андрія Селецького вже декілька тижнів проводить евакуацію населення з села Осокорівка, яке потерпає від щоденних обстрілів. Мешканцям села волонтери не втомлюються пояснювати, що необхідно тимчасово виїхати з населеного пункту, щоб зберегти життя, – розказує Лариса Марченко.

Подружжя К. з Осокорівки навідріз відмовилося полишити домівку: «У нас же господарство, ми виростили свиней. Як ми все кинемо? Та й без якоїсь копійки і виїжджати немає сенсу». Волонтери вирішили допомогти селянам. В Польщі вони знайшли пані В., яка задонатила гроші, волонтери викупили свиней і подружжя виїхало з села. А наступного дня після від’їзду їхню хату вщент рознесло снарядом.

“Щаслива випадковість, що вони були вже далеко? Думаю ні. Це відповідальне ставлення волонтерів до своєї роботи і бажання допомогти людям. Волонтери роздали м’ясні продуктові пакунки у Нововоронцовці тим, хто потребував допомоги”, – зазначає пані Лариса.