Ворог шукає спосіб, щоб далі тероризувати правий берег Дніпра — Гуменюк

8 месяцев назад 0

Росіяни намагаються вишукувати будь-які способи для того, щоб тероризувати правий берег Дніпра.

Про це в загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає .

“Ми продовжуємо контрбатарейну роботу. За минулу добу у нас у зведенні 4  танки різної модифікації, різних моделей. Але те, що підтягує ворог, ми продовжуємо нищити. Також у нашому зведенні мінус 23 окупанти, традиційно мінус ще один човен, три великокаліберні гармати і реактивна система залпового вогню. Тобто, вони намагаються вишукувати будь-які способи для того, щоб тероризувати правий берег” , — сказала Гуменюк.

Вона поінформувала, що сьогодні вночі, обстрілюючи населені пункти, ворог поцілив по Новодмитрівці, де зруйнував приватний будинок. За її даними, загинула 7-річна дитина, ще одна 14-річна отримала поранення.

“Ворог бив крупнокаліберними снарядами безпосередньо у той момент, коли намагалися надати медичну допомогу, врятувати людей. Росіяни навіть пошкодили автомобіль швидкої допомоги”, — зазначила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня.

Вона підкреслила, що це є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, а всі ці факти фіксується і обов'язково будуть покладені в основу трибуналу, який очікує кожного, хто був дотичний до цієї трагедії.


Як повідомлялося, в ніч на 14 вересня Повітряні сили України попередили про повітряну тривогу в низці областей. Зокрема, було оголошено загрозу застосування ударних БПЛА у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.​