Врятувала поранену внаслідок обстрілів РФ дівчину. Лікарка з Херсона отримала нагороду від Президента

2 месяца назад 0

Юлія Галінська працює лікаркою-терапевткою дитячої лікарні у Херсоні. Навчалась у Харківському медичному університеті. До Херсона разом з чоловіком вона переїхала з Краматорська Донецької області незадовго до повномасштабного вторгнення. За порятунок 14-річної дівчини, яка була поранена під час обстрілу міста 14 лютого 2024 року, лікарку нагородили відзнакою Президента України “За оборону України”.

Про цю спеціальність вона міряла з дитинства, говорить Юлія Галінська. У Херсоні вона працює три роки. За час повномасштабного вторгнення, каже, під обстрілами російських військових була неодноразово.

"Найважче було працювати морально під обстрілами, дивитися, як помирають люди, як помирають діти. Дуже важко працювати в таких умовах", — говорить лікарка. Відзнака від Президента Юлії Галінській, 8 березня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
За порятунок 14-річної дівчини, яка була поранена під час обстрілу Херсона 14 лютого 2024 року, лікарку нагородили відзнакою Президента України "За оборону України". Юлія розповідає, у того дня вона була поряд із дитячим майданчиком, у який поцілив снаряд.

"Хлопчик та дівчинка просто стояли на майданчику, і біля них впала ракета. Добре, що я була поруч і змогла зупинити кровотечу, і дівчинку врятували. На жаль, хлопчика не врятували, тому що там були травми несумісні з життям. Але ми зробили все, що могли" , — каже лікарка. Уламки снарядів РФ, які знаходили лікарі під час порятунку дітей, Херсон, 8 березня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
"На сьогодні дівчинка середньої тяжкості, вона отримує лікування, її життю нічого уже не загрожує, але вона має травми, які потребують більш тривалого часу для їх загоєння. Вона перебуває ще в лікарні. Коли це все сталося, Юлія перетелефонувала, коли вона уже надавала допомогу і попросила співробітників, вона зателефонувала до закладу. Після ми звернулися до департаменту здоров'я до військової адміністрації з проханням про те, що вона має бути нагороджена" , — говорить Інна Холодняк директорка Херсонської обласної дитячої лікарні  Інна Холодняк . Очільник Херсонської ОВА Прокудін вітає Юлію Галінську з нагородою, 8 березня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
У закладі Юлія Галінська також проводить ультразвукову діагностику пацієнтів. Працювати прийшла після закінчення інтернатури, розповідає Інна Холодняк.

"Постійно вивчає, постійно їздить на курси, постійно впроваджує якісь новітні методики. І завжди вона дуже чуйна, вона опікується як членами колективу, співробітниками. Дуже-дуже комунікабельна. Вона разом з колегами, з УЗД апаратом сідає в автомобіль швидкої допомоги та виїжджає до населених пунктів, де проводить обстеження маленьких пацієнтів" , — каже директорка медзакладу.

"Кожного дня в цьому впевнююся більше і більше, що наша професія найважливіша і найповажніша, і що ми зараз тут дуже потрібні", — розповіла Юлія Галінська.