Всеукраїнський Марафон відповідальності: Олег Сенцов разом з херсонцями посадив соняхи

3 года назад 0

2 липня у Херсоні у парку "Таврійський" відбувся Всеукраїнський Марафон відповідальності. У проєкті із популяризації Декларації відповідальності людини, створеної Богданом Гаврилишиним 2014 року, взяв участь колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. 
 
Основна ідея марафону відповідальності — розповісти про позитивні зміни, які відбуваються щодня, про активних і небайдужих українців, які творять ці зміни. Щоб взяти участь, треба посадити насіння соняшника та обрати один із 15 пунктів у декларації відповідальності людини, створеної Богданом Гаврилишиним, розказати у соцмережах свою історію про відповідальність, додавши відповідні хештеги, — розповідає координатор Марафону Олександр Куклишин.
"Кожна людина поки саджає, зобов'язується робити гарні справи. Вона вибирає кілька пунктів з декларації, і робить ці справи. Кожен з нас має хештег, і ми бачимо, хто і що робить". Долучився до акції колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. В декларації відповідальності режисер обрав перший пункт.

"Перший пункт — говорити правду, інші пункти повинні це доповнювати. Я колись написав листа у в'язниці, що потрібно прищепити це своїм дітям: навчити їх читати та навчити говорити правду. Ми не можемо змінити дорослих, дуже важко навчити їх цінностям, а з дітьми це можна робити", — говорить Олег Сенцов.
Приїхала до Херсона з Каховки на Марафон відповідальності Марія-Аліна Гринюк. Для дівчини найбільш цінний пункт номер 9 — про сімейні цінності. Говорить, що родина — для неї надважлива.

Посадили насіння соняшника і херсонські пластуни. Ірина Мудролюбова — учасниця Марафону відповідальності. Говорить, дуже цікаво прочитати Гаврилишина, його декларація дуже широка і дуже різна. 

Суспільне Херсон