Втеча з тимчасово захопленої Херсонщини коштує до 8 тисяч — перевізники підняли ціни

2 года назад 0

Перевізники піднімають ціни на виїзд з тимчасово захопленої Херсонщини з 5 тисяч до 7-8 тисяч гривень.
Як передає , про це у написав депутат облради Сергій Хлань.

«Перевізники піднімають ціни на виїзд з тимчасово окупованої Херсонщини», — йдеться у повідомленні.

Якщо раніше говорили про 5 тисяч гривень, зараз повідомляють про 7-8 тисяч. Вартість виїзду через тимчасово окупований Крим також відповідно зростає, зазначив депутат облради.

Він нагадав, що жодних зелених коридорів російські агресори досі не давали.
Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській ОВА закликали людей виїжджати із тимчасово захоплених територій, подякували волонтерам, які проводять евакуацію людей без офіційних зелених коридорів, та попередили про покарання тих, хто на цьому заробляє.

На Херсонщині росіяни не дають офіційних зелених коридорів і ускладнюють неофіційні евакуаційні шляхи.

Наразі Василівка – єдиний шлях для виїзду на контрольовані ЗСУ території. Також люди виїжджають через тимчасово окупований Крим.
У  на херсонців, які виїхали з тимчасово захоплених територій, чекають у гуманітарному центрі. У волонтерів, які безоплатно вивозять людей із тимчасово захопленої російськими військами Херсонщини, станом на 12 липня було 19 тисяч заявок на виїзд, чекати доведеться близько 2 місяців. Українців закликали долучатися до організації безкоштовного вивезення мешканців із захоплених територій регіону, оскільки заплатити перевізникам від 3,5 тис. до 20 тис. грн можуть не всі.

У Херсонській облраді закликають жителів виїжджати, хто не може – подбати про укриття, їжу та воду. Керівник ОВА Дмитро Бутрій інформував, що спроби домовитися про зелені коридори на Херсонщині були, але загарбники не погодилися на це. Вороги не давали завозити в область і гуманітарну допомогу — одну колону російські військові розвернули пострілами.

Фото ілюстративне