Вулиці Херсона повинні бути освітленими, а херсонці – почуватися у безпеці

2 года назад 0

«Вулиці міста повинні бути освітленими, а херсонці – почуватися у безпеці. Цю задачу ставить перед Департаментом міського господарства Ігор Колихаєв.
Щоб її виконати, ми маємо продуктивно взаємодіяти: старостинські округи, районні у місті ради, КП «Міськсвітло» та наш Департамент», – сказав на початку службової наради директор департаменту міського господарства Віталій Лисенко.
Серед присутніх на нараді були старости округів ХМТГ, представники районних у міста рад та Департаменту, директор КП «Міськсвітло» Олександр Ткач.
Віталій Лисенко зауважив, що за його власними спостереженнями на вулицях міста немає близько 15% освітлення. Критична ситуація з освітленням пішохідних переходів. Така ж проблема у старостинських округах. “Поміж тим, змінилися державні будівельні норми, стандарти, до яких ми маємо прагнути й забезпечити комфорт та безпеку містян”, – сказав Лисенко.
Директор КП «Міськсвітло» Олександр Ткач зауважив, що наразі підприємство потребує технічного оснащення – оскільки працює лише дві «вишки», їх недостатньо для виконання великого об’єму робіт, тим більше на території старостинських округів. Найважливішою проблемою у питанні освітлення Олександр Ткач назвав неправильний перерозподіл електроенергії у розподільчих пунктах (РП), через який вони виходять з ладу. Стосовно освітлення пішохідних переходів, у підприємства є 292 світильника, їх встановлять найближчим часом.
Віталій Лисенко зауважив, що директор КП «Міськсвітло» повинен розробляти короткострокові та довгострокові плани. І якщо останні стосуються комплексних заходів, таких, як наприклад реконструкція мережі зовнішнього освітлення, то короткострокові стосуються планування роботи всього на один тиждень, протягом якого на підприємстві збиратимуть заявки від голів районних у місті рад та старост округів, виконуватимуть роботи відповідно до поданих заявок й наприкінці тижня директор звітуватиме про проведену роботу відповідно до плану.
Нагадаємо: у Херсоні вже почали замінювати лампи зовнішнього освітлення на світлодіодні. Вони мають термін служби близько п’яти років й дають значну економію для міського бюджету – більше 30%. Ігор Колихаєв має на меті продовжити реконструкцію зовнішнього освітлення міста.
Херсонська міська рада