У Чорнобаївці росіяни ледь не повторили трагедію Грози на Харківщині – подробиці

8 месяцев назад 0

Похорон відбувся, але в інший часЗагарбники обстріляли селище після анонсу місцевої влади про поховання загиблого воїна

У Чорнобаївці, що на Херсонщині, російські окупанти планували вчинити трагедію за сценарієм Грози. Вони вдарили по селу у той час, коли на місцевому кладовищі мало відбутись поховання полеглого воїна. Але його перенесли на інший час, що й допомогло врятувати життя людей.

Як повідомив Telegram-канал "Херсон. Війна без фейків", у середу, 22 листопада, на сторінці Чорнобаївської сільської ради з'явився анонс прощання із полеглим воїном. У ньому був вказаний час поховання, локація та дані загиблого захисника України. 
Після розголосу у мережі повідомлення видалили, а час поховання перенесли на 1,5 години раніше. Але про це не повідомлялось. Росіяни діяли згідно з застарілою інформації й завдали удару по вказаній локації о 12:15. На щастя у той час вже на кладовищі не було людей. Тож повторити трагедію Грози, що на Харківщині, їм не вдалось.

"Воїна встигли гідно вшанувати і провести в останній шлях до атаки, що відбулася. Радий, якщо вчорашнє повідомлення в каналі зберегло життя/здоров'я хоча б одній людині. Запуски Чорнобаївкою відбулися рівно о 12:15. Це було схоже на затримку, щоб більше людей зібралося після 12:00. Сподіваюся, що всі зроблять собі висновки з цієї ситуації", – пише канал. Обстріл Чорнобаївки Росіяни обстріляли Чорнобаївку касетними боєприпасами. Пошкоджено більш ніж 60 будинків та господарських споруд. Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що 3 людини загинуло й ще 5 отримали поранення. Їм надано медичну допомогу.

Ворог завдав ударів по Чорнобаївці й 12 жовтня. Тоді від їх дій загинув чоловік, ще один — поранений. Через обстріл у селищі пошкоджено десятки будинків й частково відсутнє світло.