“У чотирьох населених пунктах Бериславського району неможливо відновити газопостачання” – голова Бериславської РВА

6 месяцев назад 0

Чотири населені пункти Бериславського району неможливо знову під’єднати до газопостачання, оскільки транспортна магістраль прокладена через Каховську ГЕС. Загалом газ є в 33 населених пунктах із 37 газифікованих у районі.

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” голова Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов.

Це три населених пункти Бориславської громади й один – Тягинської громади.

“Зараз та територія перебуває в окупації, тому фахівці не мають змоги поїхати й подивитися, які там руйнування. Тому ці правобережні населені пункти, які не мають ні світла, ні газу, стовідсотково будуть забезпечені паливною деревиною”, – сказав очільник РВА.

За його словами, найближчим часом почнеться доставлення паливної деревини до населених пунктів Бериславського району, де цього потребують.

Володимир Літвінов сказав, якщо в людей є така потреба, першою чергою їм варто звернутися до старост або начальників військових адміністрацій. Вони дають відповідну заявку, яка береться в роботу, і після надходження паливної деревини, її розподіляють між населенням.

Спершу паливну деревину даватимуть пенсіонерам, людям з інвалідністю, маломобільним людям…

Також можна звертатися на гарячу лінію Бериславської РВА та Херсонської ОВА.

Раніше Володимир Літвінов , що у чотирьох населених пунктах Бериславського району немає електрики вже близько двох тижнів. Це Берислав, Шляхове, Томарине й Новоберислав. Російські війська обстріляли об'єкт критичної інфраструктури, і є дуже значні пошкодження.