У деокупованих районах Херсонщини вже працюють бригади медицини катастроф

1 год назад 0

Бригади Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф МОЗ, Волинського, Черкаського обласних та Київського міського центрів працюють  на деокупованих територіях Херсонської області , щодня виїжджаючи в населені пункти для надання медичної допомоги пацієнтам.

Про це повідомила  пресслужба МОЗ.

Зокрема, йдеться про Кочубеївську, Високопільську, Нововоронцовську, Новоолександрівську, Великоолександрівську громади.

Зазначається, зокрема, що на заклик поїхати у відрядження до Херсонської області  волинська бригада відгукнулася одна з найперших.

– За цей час наша команда вже відвідала близько 16 сіл, надала допомогу 215 пацієнтам. За день оглядаємо понад 30 осіб. Люди звертаються з хронічними захворюваннями, психологічними травмами. Іноді приходять просто виговоритися, – каже директор Волинського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Володимир Шмаль.

За словами керівника Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф МОЗ  Віталія Крилюка , у команд є Starlink, тому жителі можуть зателефонувати рідним.

Зазначається, що на сьогодні в області працює  43 заклади охорони здоров’я , які забезпечуються пріоритетними лікарськими засобами для стаціонарного лікування та продовжують надавати медичну допомогу.

За останній тиждень до Херсонської області було відправлено  понад 100 палет необхідних лікарських засобів, медичних виробів, а також медичного обладнання.