У громадах на Херсонщині не вистачає готівкових коштів

2 года назад 0

Зокрема, селищний голова Горностаївської селищної територіальної громади Дмитро Ляхно звернувся до підприємців з проханням, аби ті продовжували продавати продукцію у безготівковій формі, оскільки на території громади практично відсутня можливість переведення коштів у готівку.

Також очільник громади закликав підприємців проводити закупівлю лише у місцевих пекарень: “Ви пам’ятаєте початок війни, коли міста припинили завозити (хліб — ред). І в нас, як і в багатьох громадах, був хлібний коллапс, коли ціна булки піднімалася до 28 гривень. Потім були проблеми з дріжджами. Багато потрібно було зробити, щоб запустити наші пекарні, щоб домовитись з Обленерго для підключення електроенергії. Ми неодноразово збиралися з тими підприємцями, які випікають хліб, аби стабілізувати ціну. Але, я вважаю, що ми налагодили (виробництво хліба — ред.)” .
Проте останнім часом на пекарнях Горностаївської громади закуповують все менше хліба, оскільки його привозять з інших населених пунктів, говорить Дмитро Ляхно: “Я не проти конкуренції, але зрозумійте, навіть для того, щоб ціна на хліб була не такою високою, ми за рахунок нашого бюджету комунальним автомобілем возимо хліб нашими селами. Велике прохання до вас, давайте гуртуватись і допомагати одне одному: купуємо хліб у наших пекарень і, відповідно, вони будуть стабільно працювати”.