У ХДУ обговорили вектори розвитку освітнього закладу

4 года назад 0

Сьогодні, 9 жовтня відбулося засідання ректорату Херсонського державного університету під головуванням ректора Олександра Співаковського. У ході заходу обговорили та вирішили комплекс питань щодо організації роботи університету на найближчий час.
Перший проректор ХДУ Сергій Омельчук доповів про реалізацію пріоритетних векторів Стратегічного плану ХДУ на 2018-2023 роки. Серед них – модернізація освітніх програм, підвищення якості освіти другого (магістерського) рівня та запровадження іншомовного середовища в університеті тощо. Друге питання проректора було присвячене формуванню контрактів науково-педагогічних працівників університету.
Коментуючи виступ проректора, ректор ХДУ Олександр Співаковський відмітив, що пріоритетним для колективу університету має бути підвищення контингенту студентів-магістрантів, формування й наповнення якісним контентом фундаментального ресурсу – платформи KSU online та розвиток іншомовного середовища студентів та викладачів. І саме ці вектори допоможуть отримати бажані результати та підтримати імідж розвитку університету.
Проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець ознайомив членів ректорату з критеріями укрупнення освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів. Щодо розробки стратегії збільшення конкурентоздатності ОП розробляється перелік критеріїв з чітко вимірюваними показниками. Серед яких – кадровий склад, масштабність (кількість студентів), інтернаціоналізація, сертифікат про акредитацію, вимоги до академічної доброчесності, динаміка якості здобувачів. Також Віталій Кобець доповів про хід подачі відомостей самооцінювання на акредитацію освітніх програм другого (магістерського) рівня у жовтні 2020 року.
Блок питань проректорки з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксани Лаврикової стосувався підготовки Положення про «Про висвітлення діяльності ХДУ»; змін до Брендбуку ХДУ; проєкту Персональний кабінет студента. За словами Оксани Лаврикової, у зв’язку із об’єднанням факультетів їх логотипи мають змінитися. Над цим вже працюють дизайнери ХДУ. Наразі триває обговорення дизайну з деканами трьох факультетів. Також ведеться робота над іншими логотипами структурних підрозділів ХДУ, що планується затвердити на найближчому засіданні Вченої ради.
Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов доповів про отримання випускниками університету одноразової адресної грошової допомоги у 2016-2020 роках. Також він ознайомив з низкою заходів, що планують провести до Дня захисника України та Дня Українського козацтва у Херсонському державному університеті. Сергій Кузнецов проінформував щодо епідеміологічної ситуації в освітньому закладі.
Питання фінансово-господарської діяльності ХДУ висвітлив проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник. За його словами, жоден із структурних підрозділів не є збитковим.
Прес-центр ХДУ