У Херсоні актори інклюзивної театральної студії «Світло в тобі» презентували новорічний концерт

2 года назад 0

У Херсоні інклюзивна театральна студія «Світло в тобі» презентувала концерт під назвою «Новорічний подарунок». Маленькі артисти показали декілька номерів, які готували протягом року. 

Актор інклюзивної студії Антон Оніщук взяв участь у кількох номерах концерту. Говорить, виступати перед людьми йому сподобалось. За його словами, репетирували декілька днів, йому сподобалось танцювати.

Ксенія Хоменко теж займається у театральній студії. Дівчина говорить, що добре знаходить спільну мову з дітьми з інвалідністю, які є такими ж акторами студії, як вона. Каже, якщо треба, може допомогти щось робити, або якось погратися.
Театральна студія заснована на базі громадської організації «Сонячні діти Херсонщини». Подібні інклюзивні заходи намагаються проводити якомога частіше, говорить голова правління організації Ірина Ханікова. Вона каже, що хочется показати які ці діти дуже талановиті, дуже креативні, і здатні подарувати людям радість, емоції.
У театральній студії займаються діти з синдромом Дауна, аутизмом та нормотипові діти. 9 юних артистів взяли участь у концерті, сказала керівниця інклюзивної театральної студії «Світло в тобі» Тетяна Михайлова.

"На сцені вони розкриваються, показують себе. Ці діти на сцені відчувають себе важливими і потрібними і для них це — теж свято. Кожен є особистістю в цій студії, кожен підтримує один одного. Хтось може розмовляти, хтось ні, хтось дуже гарно танцює. Так діти тягнуться один до одного і допомагають у виставах, у танцях і відчувають себе комфортно", — говорить Тетяна Михайлова.
Концерт презентували для широкої аудиторії, додає керівниця інклюзивної театральної студії «Світло в тобі», щоб показати можливості дітей з інвалідністю. 

Суспільне Херсон