У Херсоні білборд на «Трьох штиках» за один день став скандальним

2 года назад 0

Херсон потерпає від засилля зовнішньої реклами. Чи не на кожному кроці – плакати, об’яви, білборди, вивіски тощо.
І здебільшого все це псує вулиці Херсона. Останній випадок зі встановленням нового «подразнювача», та ще й у недоречному місці, викликав чималий скандал.
Минулого тижня в соцмережі херсонці активно обговорювали встановлення нового білборда на Каховській площі поруч зі знаком «Три штики» (Таврійський мікрорайон). Процес монтажу нового рекламного LED-екрана на зеленій зоні зняла на відео та опублікувала журналістка Олена Ваніна 23 листопада. Автор відео, як і багато хто в коментарях під ним, були обурені тим, що величезне табло заперли на зелену зону, та ще збирались вмостити поруч зі знаком – візитівкою Таврійського. Деякі херсонці навіть викликали поліцію, щоб припинити безчинство. Працівники зі свого боку демонстрували дозволи на встановлення конструкції. Однак, як виявилось, власники борда отримали не всі погодження та не мали права ставити своє табло посеред площі.
Після бурі критики, яка піднялась у соцмережах, у мерії власника конструкції зобов’язали її демонтувати. І її дійсно прибрали того ж дня, коли й почали встановлювати. В прес-службі Херсонської міськради також зазначили, що рекламна агенція «Світ Інформ», яка встановлювала щит, робила це без отримання всього переліку дозволів. Окрім погодження поліції, «Херсонводоканалу» та КП «Херсонміськсвітло», які компанія мала на момент встановлення борда, вона також повинна була отримати документ від головного архітектора міста й схвальне рішення виконкому. Представники рекламної агенції виправдовувались, що з різних причин на момент доставки, придбаного компанією, LED-екрана дозвіл на його встановлення не був отриманий і довелося прийняти рішення: встановлювати його чи чекати ще від 3 до 6 місяців до наступної поставки, втрачаючи кошти.
Чому це повинно когось турбувати, коли мова йде про порушення закону, в компанії не пояснили. До того ж, зауважимо, що згідно з рішенням виконкому від 9 вересня 2021 року, в Херсоні діє мораторій на розміщення нових наземних рекламних конструкцій у скверах, на площах, вулицях, проспектах. Не діє така заборона лише на розміщення сучасних видів рекламних конструкцій, зокрема LED-екранів. Та чи прислухається влада до думки херсонців, побачимо вже на одному з найближчих засідань виконкому.
Гривня