У Херсоні дітей біженців залучили до освітнього процесу

2 года назад 0

В окупованому Херсоні без скарг та зневіри продовжують беззастережно виконувати свій професійний обов’язок не тільки медики й комунальники, а й освітяни.
У місті діти навчаються дистанційно, але в учителів роботи не зменшилося, а… додалося. Йдеться, зокрема, про гімназію № 3 на житловому масиві «Корабел».
«До нашого житлового масиву прибуло понад півтори сотні вимушених переселенців з навколишніх сіл, що потрапили до зони бойових дій, а частково і житло втратили. Відповідно, у нас додалося і п'ятнадцять учнів з таких родин. Вони навчаються дистанційно, але ми допомагаємо їм з побутом, а педагоги ходять до хлопців та дівчат на індивідуальні консультації, – розповів власкору «Голосу України» директор гімназії № 3 Олексій Петров. – У такому самому режимі працює гімназія № 20, школа № 57 та деякі інші навчальні заклади».
Попри всі складнощі, зарплату херсонським учителям намагаються виплачувати із мінімальними затримками. Щоправда, доводиться впроваджувати режим жорсткої економії коштів – адже їх вистачає тільки на нагальні потреби.
«Я Херсон не покинула, але взяла відпустку за власний рахунок. Так само вчинили і багато моїх колег, аби в такій скруті знизити навантаження на бюджет. Адже в першу чергу виплати повинні надходити вчителям, від яких напряму залежить навчальний процес», – підсумувала начальник виховного відділу управління освіти Херсона Валентина Поздняк.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ Голос України