У Херсоні до 242-річчя міста відбулись три фестивалі

4 года назад 0

Херсонці 19 вересня відзначають 242-річчя від дня заснування міста. На честь свята відбулося три фестивалі. Урочисте святкування розпочалося перед міською радою.
Відкриття цього року зробили у морській тематиці, адже за словами організаторів свята – Херсон асоціюється у багатьох саме з морем. Тут вручили посвідчення семи почесним громадянам міста. Серед них і херсонська художниця Олена Рибальченко, яка малює у жанрі примітивізму. Сама мисткиня називає свої твори картинами, що співають.
На вулиці Суворова з 10-ї години розпочався фестиваль сучасної міської культури "Suvorov street fest".
"Ми віддаємо Херсону сьогодні енергетику. Діти діляться своїм запалом", — говорить співорганізаторка фестивалю вуличного танцю Інна Михайленко.Інша локація – творчий конкурс "Закохайся в Херсон". Тут виконують пісні та читають вірші місцевих авторів або про Херсон.
Херсонець Віталій Іванов говорить, для нього сьогоднішній день — це свято душі, веселощів: 

"Тут сьогодні прогулялися, були на регаті. Гарне свято".

В рамках фестивалю відбулися літературно-музичні зустрічі "Поетична шафа".

"Цього року у нас близько 30 учасників. Це барди, поети, і 2 рок-гурти, які підготували акустичну програму, щоб своїми виступами привітати Херсон із днем міста", — розказала організаторка проєкту "Поетична шафа" Альона Мовчан.
На Суворова з ранку працювала виставка майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Олена Доценко робить ляльок:
"Це мене онука надихнула робити ляльок. 5-й рік цим займаюся. Одна з найулюбленіших це барабанщик".

Протягом дня проводили благодійні акції. Під час одніє з них збирали гроші для Марії Сахно, трьохмісячної дівчинки з Таврійська із спінально-м’язовою атрофією. Щоб її вилікувати потрібно більше двох мільйонів доларів.

"Люди підходять, допомагають. Все що ми тут продаємо, надали небайдужі херсонці, щоб ми допомогли Маші. Гроші нам особисто не дають, їх кладуть у скриньку", — говорить волонтерка Дарина Шульц.

У парку Шевченка з 12-ї до 17-ї години тривав Етно-фест, в якому взяли участь місцеві колективи.

Перед кіноконцертною залою "Ювілейний" протягом 5-ти годин тривав фестиваль вуличного танцю. На святкування 242-річчя Херсона у бюджеті передбачили 455 тисяч гривень. 
Порядок під час святкування Дня Херсона забезпечували 75 поліцейських, — розказала речниця Нацполіції у Херсонській області Тетяна Пшонь.

UA:Херсон