У Херсоні другу ніч морози, а тепло подали лише у 273 із 1100 багатоповерхівок

2 года назад 0

Не встигли у Херсоні подати опалення, як почалися численні пориви. На вечір 11 листопада у Херсоні поменшало багатоповерхівок, які отримують опалення. 10 листопада їх було 280, а 11 числа – 273.
Нагадаємо, всього у місті 1100 багатоповерхівок. І при цьому, що другу ніч у Херсоні стоять морози: за даними облгідрометцентру, сьогодні температура опускалася до 2° морозу, а минулої – взагалі до 6° морозу.
А пориви пояснюють гнилими трубами, яким понад 50 років. А ось чому влітку не чути було про ремонт тепловиків та підготовку до зими — цього не пояснюють.
Так, загалом по місту 11 листопада теплопостачання отримували: 177 будинків від «Херсонтеплоенерго», 93 – Херсонської ТЕЦ та 3 будинки від ПП «Херсонтеплогенерація». Ну як «тепло отримали» — у багатьох будинках батареї трохи теплі: потрібно ще стравлювати та стравлювати повітря із системи опалення.
Немає 100% подачі теплоносія до соцсфери. Так, немає опалення у жіночій консультації на вул. Покришева. У «Херсонтеплоенерго» кажуть, що будинок, де знаходиться жіноча консультація, відмовляється приймати тепло.
Відразу кілька серйозних поривів усуває «Херсонтеплоенерго» — на Житловому селищі та в центрі.
Вчора тільки полагодили мережі на Шуменському.
Схожа ситуація із Херсонською ТЕЦ. Пориви, пориви, пориви… Зараз бригади лагодять мережі на пров. Козачому та Заводському, вул. Кедровського, 49 Гвардійської дивізії. Через аварію в районі залізничного вокзалу тепла немає у спецшколі №1, школах №28 та №31 дитсадках (23, №85, №87).
Загалом, за даними міськради, теплоносій поки що подається до 60 дитсадків, 50 шкіл, 10 позашкільних закладів, 44 заклади культури, 30 закладів охорони здоров'я.
За матеріалами сайту Новий день