У Херсоні ельфи працюють за подяку від Діда Мороза

2 года назад 0

На казкових помічників Діда Мороза перетворилися студенти Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв.
Відчуй себе ельфом. На цих казкових помічників Діда Мороза перетворилися студенти Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв. Зо два десятки хлопців та дівчат і двоє викладачів після занять збираються у майстерні. І там розмальовують святковими сюжетами магніти й ялинкові прикраси. У майстерні ельфів розраховують виготовити не менш як двісті таких сувенірів, і всі вони підуть на доброчинний аукціон.
— Щоправда, з виторгуваних коштів ані коледжу, ані ельфам не перепаде жодної копійки — усі гроші одразу перерахують до дитячого будинку в місті Олешки. А потім і ми самі приїдемо до малечі зі святковим концертом, — розповідає методист-викладач коледжу, член Національної спілки художників України Оксана Катиніна.
Тим часом у майстерні херсонських ельфів кипить робота. Викладач Олена Соломахіна зосереджено наносить тонким пензликом останні штрихи на крихітний магнітик у вигляді будиночка Діда Мороза, а першокурсниця Ірина Ведяпіна зосереджено оглядає вже готові кульки на ялинку (на знімку). Ручний розпис — то не абищо!
— Звісно, кульки зі скла ми не видуваємо самі — купуємо готові. Та потім їх треба ще заґрунтувати й нанести малюнок. Зазвичай, на одну кульку може піти цілий вечір, а часом і два. Прикраси розписуємо у різних стилях, аби покупці на аукціоні вподобали. Є вінтажні з янголятами, як їх зображали сто років тому, є з симпатичними мордочками тигренят. Адже за східним календарем 2022-й — це рік Блакитного водяного тигра. Але тигренят ми зображаємо в яскравіших кольорах — традиційних помаранчевих, — розповідає "ельфійка" з майстерні Діда Мороза Ірина Ведяпіна.
Втім, студенти Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв виготовленням сувенірів на доброчинний аукціон не обмежуються. Вони підготували святкову програму "Новорічні ранки", розраховану на п'ятдесят хвилин. А в ній — і конкурси, і казкова вистава, і цікаві ігри. З нею юні артисти поїдуть до хлопців та дівчат у віддалені села громади. І для всіх без винятку маленьких глядачів шоу буде безплатним. Та без подарунків юні творці святкового настрою не залишаться.
Від газети "Голос України" студентам і викладачам коледжу автор цих рядків передав великий набір календарів та календариків на прийдешній 2022 рік. А до бібліотеки навчального закладу — книгу вибраних творів безсмертного класика Максима Рильського, видану за участі Київського літературно-меморіального музею поета й родинного фонду Максима Рильського "Троянди й виноград".
Голос України