У Херсоні хочуть знести єдине в обласному центрі оглядове колесо

2 года назад 0

Згідно з рішенням виконкому Херсонської міськради, яке було прийняте 15 грудня минулого року, замість атракціонів у парку Херсонська фортеця будуть зводити "Урбан-парк". Для цього вирішили демонтувати усі конструкції, серед них і єдине в області оглядове колесо, яке було встановлене близько 50-ти років тому. Суспільне збирало думки щодо подальшої долі цієї території.
Комплекс атракціонів належить підприємцю Роману Клименку. Співзасновник цього парку Вадим Калініченко говорить, що оглядове колесо відновили 2004-го року. За словами чоловіка, він намагався потрапити на комісію, де вирішувалося питання роботи цих атракціонів. Офіційного повідомлення про демонтаж поки не отримали.
" Намагався потрапити, але мене не допустили до тієї комісії. Я просив 1 хвилину, щоб надати комісії документи. На жаль, не сталося і комісія прийняла рішення без представника організації, яка експлуатує колесо, яка дивиться за технічним станом ", — каже Вадим Калініченко.
Херсонець Юрій Ольховенко говорить, що чув про наміри демонтувати оглядове колесо. На його думку, це рішення має бути обґрунтованим.
" Тут має бути вагомий аргумент. Якщо воно, дійсно, чимось заважає або такий стан вже аварійний, то можна прибрати. А якщо робоче і підтримується в гарному стані і користується попитом, то нехай працює на радість дітям і дорослим ", — каже чоловік.
У рішенні виконкому йдеться, що до 1-го січня мали достроково припинити договір оренди з власниками атракціонів. У разі відмови збираються розривати договір у судовому порядку. Також у цьому рішенні прописано, що до 21 січня комплекс атракціонів мають демонтувати. Вадим Калініченко говорить, що договір оренди у них дійсний ще понад рік. Постійно проводять технічні перевірки конструкцій. Минула була у вересні 2021 року. Показує документи – паспорт на оглядове колесо, підтвердження експертів, що все у належному технічному стані.
Перевірки робляться експертами, які мають ліцензію. Експерти мають певний досвід, певне обладнання і повноваження, всі дозвільні документи, тому що колесо огляду – це об`єкт підвищеної небезпеки й до нього особливе ставлення", — каже співзасновник парку атракціонів.
Херсонець Валентин Яковенко каже, якщо колесо відремонтоване, то нехай люди приходять і насолоджуються.
"Звичайно, тільки заради цього і варто приходити до парку. І з дітьми, і дорослим. Парк нам не такий цікавий, як той майданчик. Дітям там дуже подобається", — говорить херсонка Оксана Митницька.

Суспільне звернулося до міської ради за коментарем. Відповідь пообіцяли дати 6 січня. Суспільне її оприлюднить, як тільки отримає.
Суспільне Херсон