У Херсоні жінка залишилася заради порятунку тварин

2 года назад 0

Херсонка Олена Таран понад 10 років допомагає безпритульним тваринам. Годує, лікує, стерилізує, намагається знайти господарів.Що мінилося для неї з війною та, що допомагає зараз вижити їй та її підопічним Олена розповіла Суспільному.
"Зараз у мене 84 коти і 2 собаки. Ще стільки ж я курую у промзонах, у дворах. Лікую, годую, стерилізую, раніше намагалась шукати їм господарів. Зараз тимчасово цього не роблю, бо під час війни невідомо, якщо люди раптом евакуюються, куди знову дівати тварину", — розповідає Олена Таран.
За її словами, з початком війни тварин на вулицях побільшало. Особливо котів. Жінка розповідає, що зараз люди просто кидають своїх улюбленців, коли виїжджають з міста. Або виставляють за двері, бо нічим годувати — ціни на корми для тварин у Херсоні зависокі.
— каже Олена.
Як таких помічників жінка не має. Все робить сама. Буває Олені допомагає знайома, коли має вільний час. "Коли розпочалась війна, я на наших людей і не розраховувала, бо всім важко.Я зробила пост у соцмережах, переклала його англійською, а наші емігранти, які на мене підписані, розпостили його. І допомога почала надходити" , — розповіла Олена.
Наразі має запас кормів на кілька днів і вдячна тим, хто їй допомагає їх прогодувати. "Зараз буває дуже важко, навіть кілька разів втрачала свідомість, але мої підопічні вони мене стимулюють і змушують рухатись далі. А ще я їх просто дуже люблю і не уявляю без них свого життя" , — каже жінка.
Виїжджати з міста Олена навіть не планувала, адже не може покинути своїх підопічних. Жінку непокоїть лише одне, аби вона у будь-якій ситуації завжди мала можливість захистити та попіклуватись про них…