У Херсоні лікарні повертаються до звичайного режиму роботи

2 года назад 0

У Херсонській лікарні імені Тропіних відділення, перепрофільовані раніше під прийом хворих на коронавірус, повертаються до свого звичайного режиму роботи.
В офтальмологічному відділенні від вівторка 5 хворих. Галина Бойко говорить, довго чекала, коли зможе потрапити сюди на планове лікування.
" Я звернулася, ще тут люди лежали, але вже готувалися. Я почекала, поки все тут дезінфікували, і мене взяли. Я дуже задоволена, тут добрі спеціалісти, всі грамотні, уважні, дуже добре ставляться ", — розповіла Галина Бойко.
До звичного режиму після роботи з хворими на ковід повертаються й інші відділення лікарні, говорить генеральний директор Леонід Ремига. Приміщення продезінфекували і готові в них приймати пацієнтів.
" Це, по-перше, офтальмологічне відділення. Також працює вже майже тиждень травматологічне відділення. В його складі міський травматологічний пункт, де проводимо всю повноцінну звичайну роботу. Також перейшло на звичайний режим роботи наше акушерське відділення. Мабуть, завтра або з понеділка вже точно запустимо відділення загальної хірургії для планової роботи ", — каже Леонід Ремига.

Поки що хворих небагато – від 4 до 12 людей, та оперують хірурги вже майже щодня, говорить завідувач хірургічного відділення Василь Дундич. Херсонка Валентина Брага останні два місяці цікавилася, коли тут знову почнуть приймати хворих на операції.
" Збиралася сюди дуже давно, але оскільки відділення працювало з іншими функціями, то була змушена їхати до санаторію, щоб трохи підлікуватися. Дуже дякуємо, що відкрилося відділення, тому що з болями дуже тяжко ходити ", — каже Валентина Брага.
У перепрофільованому 4 місяці тому пологовому відділенні приймали жінок із ковідною інфекцією, розказала завідувачка Тетяна Ващенко. За період ковіду тут пролікували 42 вагітних жінки, народилися 53 малюки, і за цей час із 6 по 9 грудня було 12 пологів, — говорить лікарка.
Яна Горбачова з Нової Каховки потрапила до цієї лікарні вдруге: спочатку вагітною з діагнозом — коронавірус, тепер — на пологи. Жінка народила доньку.
" Народжувати хотілося саме тут, бо була знайома з усіма лікарями. І ось я тут, коли настав строк. Мене так радісно зустріли і ось — моє диво лежить ", — розповіла породілля.
Наразі в лікарні залишаються 125 хворих на ковід, розповів Леонід Ремига, тоді як до цього було 335. Суспільне Херсон