У Херсоні молилися за загиблих воїнів — захисників України

3 года назад 0

Богослужіння на меморіалі захисників України на кладовищі Геологів у Херсоні відбулось 13 жовтня перед днем захисників України. Службу провів митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній. 

Лариса Заболотня прийшла на могилу сина – Олега Пєшкова, який загинув на початку АТО 7 років тому.

"Це — мій син. Він загинув разом з Русланом Сторчеусом 2014 року 25 серпня", — говорить жінка.
Священники помолилися за загиблих воїнів на сході України. Після цього митрополит Єпіфаній поспілкувався з батьками та рідними військових, які віддали своє життя, захищаючи суверенітет України.

"Наш священний обов`язок церкви – молитися за тих, хто віддав своє життя заради нашої Батьківщини, заради кожного з нас. Це — наші новітні герої, які віддали своє життя заради того, щоб ми мали українську державу, свою визнану помісну православну церкву. Тому ми вдячні їм за їх такий ратний подвиг, а також їх батькам, родичам, які виховали. Молимося, проявляючи цю любов до них", — сказав митрополит.
Дар`я Мазур теж прийшла сьогодні до меморіалу. На сході України вона втратила свого чоловіка Павла Мазура.

"Дуже його не вистачає. Напередодні такого свята – Дня захисника і захисниць України, Дня Покрови, Дня козацтва. Вже сьомий рік не він мені дарує квіти, а я йому",  — говорить Дар'я Мазур.

Суспільне Херсон