У Херсоні новорічні святкування відкривають «Сонячні діти Херсонщини»

2 года назад 0

Головна ялинка Херсона офіційно відкривається завтра, 19 грудня біля ККЗ “Ювілейний”. Але Херсонська обласна організація підтримки дітей із синдромом Дауна “Сонячні діти Херсонщини” не стала чекати – діти підготували концертну програму, яку вже продемонстрували біля ялинки на території ТРЦ “Фабрика”.
Інклюзивна театральна студія “Світло в тобі”, артистами якої є діти з інвалідністю, показали херсонцям виставу і танцювальні номери.
Колектив існує 3 роки і є переможцем багатьох фестивалів. Наших соняхів зустрічали оплесками у Херсоні, Миколаєві, Бердянську, Харкові, Луцьку, Чернівцях, Києві. Студію створили з метою реабілітації дітей з особливими потребами, підвищення самооцінки, налагодження комунікації між дітьми та організація дозвілля.
Херсонська міська рада надає організації підтримку: цьогоріч виділили 187 тис. грн на ліквідацію наслідків підтоплення у приміщенні, де знаходиться Інклюзивний простір дитячих мрій “Сонячний світ”. Також надали кошти для 14-денного відпочинку 20 дітей з одним із батьків на суму 283 тис. грн.
За матеріалами Херсонської міської ради