У Херсоні почалися піротехнічні рейди

2 года назад 0

На ринках Херсона почали продавати феєрверки, петарди та салюти. Чи сертифікована ця новорічна піротехніка — разом з представниками Держслужби з надзвичайних ситуацій з’ясовувало Суспільне.
Сьогодні працівники служби з надзвичайних ситуацій почали перевірки точок торгівлі піротехнікою: " Основну увагу необхідно звертати на наступні речі: знак відповідності, інструкція українською мовою, клас піротехнічної продукції, з якого віку її можна використовували і безпечна зона, як проводиться утилізація, — пояснює начальник відділу техногенної безпеки ДСНС Олександр Федоришин.

— Більшість реалізаторів піротехніки працюють 2-3 тижні перед зимовими святами. Мета перевірок – недопущення до реалізації несертифікованої небезпечної продукції. Нам необхідно першочергово виявити розповсюджувачів продукції піротехнічної, спланувати їх до перевірки і перевірити. Ведемо облік тих, які вже були перевірені. Завдяки проведеним рейдам спільно з поліцією та органами місцевого самоврядування ми виявляємо розповсюджувачів" , — розповів Олександр ФЕДОРИШИН.