У Херсоні поліцейські провели акцію для дітей

2 года назад 0

У парку Херсонська фортеця працівники ювенальної превенції провели профілактичний захід під назвою «Поліція Херсонщини очима дітей».
Інспектори спілкувалися з хлопцями і дівчатами про найголовніше – про безпеку дітей, дізналися про проблеми у дитячому середовищі, щоб допомогти у їх вирішенні.

Кожна дитина могла висловити свою думку на дошці. На яскравих наліпках діти писали, які проблеми наявні в Херсоні у дитячому середовищі (булінг у школах, зібрання підлітків у небезпечних місцях, продаж алкоголю дітям тощо).
Після опрацювання всієї інформації ювенальні поліцейські вживатимуть заходи щодо подолання озвучених дітьми проблем: проводитимуть посилені профілактичні рейди у місцях концентрації молоді, щоб попередити вчинення дітьми та відносно них правопорушень, відпрацьовуватимуть місця можливого продажу алкоголю неповнолітнім, перевірятимуть недобудови та небезпечні місця, щоб не допустити зібрань там молоді.

– Нам було важливо наживо поспілкуватися з дітьми, почути, що вони нам хочуть розказати і чим поділитися, дізнатися про їх проблеми та допомогти у їх вирішенні, яку допомогу вони чекають від поліції. В залежності від озвучених дітьми проблем, пропозицій та запитань, від розуміння потреб дітей та їх інтересів, ми будемо формувати і нашу профілактичну роботу.
Наша мета – допомогти. Діти мають знати, що поліцейський — це друг і наставник, що нам важлива їх думка, що ми почули про їх проблеми та обов’язково відреагуємо і допоможемо, – зазначив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.
Відділ комунікації поліції Херсонської області